HUMOR OCH SKRATT – ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET

Kan ett gott skratt förlänga livet?
Ja, så är det faktiskt. Vetenskapliga studier visar att humor lindrar effekten av stressiga situationer, samt motverkar både depression och ångest. Visst är det fantastiskt?

Vi på YourMinds arbetar för att motverka psykisk ohälsa i samhället. Vi kommer dela med oss av tips och råd som motverkar både stress, ångest liksom depression och andra psykiska besvär. Först ut blir tipset HUMOR. Visst är det fantastiskt, att skratt och humor faktiskt kan göra livet om inte längre för alla men minska risken för det som orsakar flest sjukskrivningar i Sverige idag, nämligen ångest och depression!
Tjugo sekunders hjärtligt skrattande motsvarar ca tre minuters ansträngande cykling. Att skratta sätter fart på hjärta, lungor och nervsystem. Skratt leder till muskelvibrationer som ger upphov till djup avslappning.
Så varsågoda, tips nr 1, helt gratis; skratta mera!

ÖVNING
Tänk dig in i en rolig händelse som du har varit med om. En händelse som har inträffat i ditt liv, en komedi du har sett, en rolig bok eller något på tv, ett skämt någon har dragit där ni har skrattat eller något annat humoristiskt som fått dig att skratta. Försök återuppleva detta minne och hur du då skrattade. Tänk på denna humorfyllda händelse under några minuter och se vad som inträffar.

Ett Gott Skratt Förlänger Livet