HÄLSA INIFRÅN OCH UT! HÅLL KROPPEN I BALANS.

Man kan ha en hur vältränad kropp som helst, se stark och frisk ut, men ändå inte må bra. Det gäller att hitta en balans mellan det fysiska och psykiska. Hälsa inifrån och ut!
Att träna är oftast mycket bra och att rekommendera. Men ibland är det inte ett tufft träningspass man behöver. Det kan vara korta långsamma promenader. Längre promenader, något mer ansträngande, en cykeltur. Ibland säger kroppen ifrån och då behöver vi lyssna på den. Ibland kan en lugn avkopplande stund hemma i soffan vara precis det kroppen behöver, stretchövningar på vardagsrumsgolvet.

Människor som jobbar med psykisk och fysisk hälsa kan själva behöva jobba med sin balans, det är inte alls ovanligt.
Vi alla människor behöver tänka på hur vi hittar den där balansen och hålla den i schack.

En PT eller psykolog har olika metoder för att hjälpa människor att må bra, men de sitter inte med din historia och din inre resa. En PT kan uppmuntra och ge stöd i din träning, en psykolog kan uppmuntra dig att jobba med dig själv och ge dig verktygen för att ta fram de där egna svaren som du bär på själv. Svar som kan vara lättare att hitta när man är i balans.

Det är viktigt att man kommer ner i varv emellanåt och återhämtar kroppen. Olika andningsövningar är ett bra tips på att komma ner i varv. Finns mängder med andningsövningar på nätet bland annat medvetenandning.se